سید امیر احمدی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اگرچه مراکز اسقاط و بازیافت خودرو یکی از تأمین کنندههای اصلی آهن قراضه کارخانجات فولاد هستند اما با توجه به رکودی که در این چند ساله پیش آمد، دولت مجوز واردات آهن قراضه را داده است و در حال حاضر برای تأمین نیاز کارخانجات فولاد، قراضه و ضایعات آهن وارد میشود.
دبیر انجمن مراکز اسقاط و بازیافت خودرو افزود: ما در کشور سالیانه ظرفیت اسقاط ۳۶۰ هزار خودروی فرسوده و تبدیل آن به قراضه و ضایعات آهن را داریم اما با توجه به اینکه دولت و متولیان اهمیتی به این حوزه نمیدهند، سال گذشته تنها توانستیم ۸ هزار دستگاه خودروی فرسوده را اسقاط کنیم و به این ترتیب تولید آهن قراضه نیز کاهش یافت؛ این در حالی است که اگر مراکز اسقاط به اندازه ظرفیت خود فعال باشند نیازی به واردات آهن قراضه نیست.
وی ادامه داد: متأسفانه دولت برنامهای برای از رده خارج کردن خودروهای فرسوده ندارد در حالی که یکی از مهمترین ارکان در صنعت خودروسازی، همین موضوع است؛ باید چرخه تولید و خروج با هم کار کند اما در کشور ما چرخه تولید فعال است و هر سال نیز دستور به افزایش تولید خودروی نو میدهند اما از آن طرف توجهی به خارج کردن خودروهای فرسوده نمیکنند.
احمدی گفت: در حال حاضر ۳ میلیون خودروی فرسوده در کشور داریم که اگر قرار باشد روال کار به همین شکل ادامه یابد تا چند سال دیگر با سونامی خودروهای فرسوده که از لحاظ استاندارد خودروهای مناسبی برای تردد نیستند، مواجه خواهیم شد.
دبیر انجمن مراکز اسقاط و بازیافت خودرو افزود: تردد خودروهای فرسوده در سطح شهرها علاوه بر آلوده کردن هوا و مصرف بی رویه سوخت، به دلیل نداشتن ایمنی، جان مالکان خود را نیز به خطر میاندازد.
وی تصریح کرد: ما در کمیسیون صنایع و معادن مجلس پیشنهاد کردیم که خودروسازان در برنامههای فروش خودروی خود، مالکان خودروهای فرسوده را در اولویت قرار دهند و حتی اگر قرار بر دریافت اضافی تر پول نسبت به نرخ خودرو باشد، مراکز اسقاط پرداخت این پول را بر عهده میگیرند؛ اما تاکنون توجهی به این پیشنهاد نشده است.
نظر شما